آب شیرین آبیاست که درصد املاح نمکی غیر حل شدنی آن بسیار کم و زلال باشد.
آب شیرین از مهمترین منابع تجدید شدنی میباشد که این منبع، برای زنده ماندن بسیاری از موجودات زنده و همچنین برای انسان، از لحاظ تامین نیاز به آب و همچنین کشاورزی، بسیار پر اهمیت است.
آب شیرین تنها ۳٪ از کل منابع آب بر روی کرهٔ زمین را تشکیل میدهد که تقریباً ۱٫۸٪ آن در یخچالهای کوهستانی و قطبی ذخیره شدهاند. با این وجود، در سراسر جهان، بسیاری آب شیرین را به راحتی هدر میدهند. بر اساس اعلام سازمان ملل متحد، حدود ۱٫۲ میلیارد نفر از مردم جهان(۱۸ درصد جمعیت جهانی)، از کمبود یا فقدان دسترسی به آب شیرین، رنج میبرند.
آب شیرین، به آبی گفته میشود که کمتر از ۰٫۰۵ در هر ۱۰۰ واحد، املاح نمکی غیر حل شدنی داشته باشد. منابع آب شیرین، رودخانهها، آبگیرها و بعضی از منابع آب زیر زمینی میباشند. منبع نامحدود آب شیرین، بخار آبهای موجود در جو است که به صورت باران و برف و تگرگ، ظاهر میشود.